Een kwestie van beleving

50centWe vroegen een adviesteam van hoogopgeleide retaildeskundigen en marketeers de problematiek van de prachtige toileteenheid op de speciale truckparkeerplaats op Goorkens in Uden te analyseren. Zij hebben hun bevindingen vast gelegd in de notitie: ‘Sanitaire natuurbeleving in de postmoderne hedonistische samenleving.’ De belangrijkste conclusies:

  1. De toiletgang appelleert aan existentiële menselijke behoeften die nauw samenhangen met het verlangen om één te zijn met de natuur (interactie met de omgeving: geven en nemen).
  2. De stoelgang, waarbij met zittend op een meubel tot verlossing komt, is van evident latere datum in de menselijke ontwikkeling dan het van oudsher gebruikelijke ‘Gods water (en meer dan dat) over Gods akker laten lopen’.
  3. Om de chauffeurs te verleiden tot zelfopsluiting in zo’n ‘toileteenheid’ moet een zekere blokkade door claustrofobie overwonnen worden.
  4. Daartoe zou een prikkel kunnen worden ingezet die appelleert aan een andere, fundamenteel menselijke behoefte.
  5. Maar omdat het vandaag (8 maart) internationale vrouwendag is, kunnen we dit innovatieve voorsten nog even niet nader en al te expliciet toelichten. Het volstaat wellicht te verwijzen naar het decoratiemateriaal dat in menige truck cabine te vinden is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s