Foodcourt-bezwaarmakers veel succes (en sterkte)

schermafbeelding-2016-11-17-om-08-25-58Natuurlijk is het niet voldoende als je zo’n Foodcourt drie keer niks vindt, of ‘een verkeerd signaal’ in de context van de Groene en Gezonde Maashorst, of dat je – als buurtbewoner – niet in de olie- en vetdampen van drie fastfood vreetschuren wilt leven, of vreest voor verkeer- of parkeeroverlast.

Uiteraard mag je je tegengeluid aanstaande maandag 21 november in de commissievergadering nog eens laten horen. Maar raad en college zijn zelfs niet verplicht op te letten tijdens je betoog: het staat hen vrij iets gezelligs op hun (van gemeentewege verstrekte) iPad te doen…

Als je serieus bezwaar wil maken tegen het bestemmingsplan Foodcourt, moet je eerst je huiswerk maken: je inlezen in de enorme letterbrij die onze bestuurders, hun ambtenaren en een heel bataljon ingehuurde externe adviseurs hebben geproduceerd, om je bezwaar correct en met de juiste, juridisch houdbare argumenten te formuleren.

En dan nog kan coalitie Kakelbont met haar raadsmeerderheid je bezwaren zomaar terzijde schuiven. Dan rest je alleen nog de lange – en meestal kansloze – mars tot aan de Raad van State. Maar die gaat niet over smakeloosheid, stank, spuuglelijkheid en verkeersoverlast. Die kijkt alleen of de regeltjes gevolgd zijn. En reken maar dat het college er alles aan doet om het plan juridisch volledig dicht te spijkeren – koste wat kost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s