Kop-in-de-krant

bernhoven veghel“COA verspilt berg geld in Bernhoven” kopt BD vandaag.

Waar is dat het een berg geld gekost heeft om het oude ziekenhuis klaar te maken (en gereed te houden) voor de opvang van vluchtelingen – die niet zijn gekomen…

Maar de kop is wel héél kort door de bocht omdat die suggereert dat COA verwijtbaar schuldig is aan deze verspilling.

En dat is schandelijke onzin!

De opdracht aan COA is: vluchtelingen op vangen. Ook als in het ene dorp de burgemeester te schijterig is om het ‘vluchtelingenvraagstuk’ aan de orde te stellen en in een ander dorp dode varkens worden opgehangen, als er elders tegels door ruiten vliegen, en ‘verontruste burgers’ vuurwerk gooiend de raadszaal belegeren.

Als dan Bernhoven in beeld is als wel-beschikbare opvanglocatie kan COA niet veel anders dan toehappen – wat het ook kost.

Als vervolgens de hoeveelheid vluchtelingen afneemt door de misdadige/moreel volkomen foute ‘Turkije-deal’ dan is het wel heel kort door de bocht om een smaakmakend artikel te schrijven over de spilzucht van COA.

Maar laten we vooral vrolijk blijven aan het begin van dit mooie nieuwe jaar.  Misschien zijn de gemoederen in de regio straks wel zodanig tot bedaren gekomen dat er nu wel prachtige carnavalswagens kunnen komen rondom het thema AZC… Uiteraard met een stukje relativerende humor naar de burgers en bestuurders toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s