Geheugentraining

Schermafbeelding 2017-08-20 om 09.38.22
Dit zou toch een veel betere locatie zijn geweest.

“De komst van de A50 was al heel belangrijk voor de bereikbaarheid van Uden maar het ziekenhuis zette alles in beweging. Het is dé trekker van het gebied, zorgt voor veel traffic waardoor Uden-Noord voor andere partijen ook weer interessant wordt”, aldus wethouder René Peerenboom in/op BD.

Maar…
Het binnenhengelen van datzelfde ziekenhuis heeft de verhoudingen met de buren (Veghel/Oss) grondig en langdurig verpest (die immers hun ziekenhuizen verspeelden) wat dramatische gevolgen heeft gehad voor de (onvermijdelijke) gemeentelijke herindeling.

In het  gevecht om Bernhoven heeft Uden niet alleen rücksichtslos natuur verkwanseld, maar ook nog eens kosten gemaakt (voor opkoop en inrichting) die met de verwoesting van nog meer natuur gedekt worden (Hotel Van der Valk, Foodcourt, het treurige sprookje van Park Maashorst). En dat houdt – kennelijk – maar niet op: Peerenboom heeft het nu al over “Even een pas op de plaats maken voordat we nieuwe ontwikkelingen toestaan.”

Wij bidden, hopen, verwachten dat de bezwaren van de buurt dit najaar gehonoreerd worden door de Raad van State in Den Haag zodat de alsmaar doordenderende grootheidswaan van Uden een halt wordt toegeroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s