Coalition of the winning

Schermafbeelding 2018-03-12 om 14.16.28Het begint een Udense traditie te worden dat de winnaars van verkiezingen een ‘coalition of the loosing’ op hun pad vinden.

Na de vorige raadsverkiezingen waren het Jong Uden en VVD Leefbaar die de meest voor de hand liggende samenwerking torpedeerden met de absurdistisch geconstrueerde coalitie Kakelbont. Ook vier jaar daarvoor werd de winnende SP effectief buiten de deur gehouden door de ‘zittende machten’.

Die geschiedenis dreigt zich nu te herhalen met UdenPlus als eerste slachtoffer. De klacht van lijsttrekker Tinie Kardol in BD is weliswaar terecht, maar aan dovenmansoren gericht: natuurlijk is de ‘macht van het getal’ de enige poot waarop de onderhandelaars staan.

Het wordt tijd dat Jong Uden een koekje van eigen deeg geserveerd krijgt. Daarom roepen wij UdenPlus op een ‘coalition of the winning’ te vormen en buiten de huidige formateurs om in gesprek te gaan met de andere twee winnaars van de verkiezingen: GewoonUden en (jazeker, die ook) GroenLinks.

Het moet niet al te moeilijk zijn om vervolgens de verstotelingen van de vorige ronde (CDA en SP) mee te krijgen in een inhoudelijk goed uitgebalanceerd programma waar ook de verliezende kleintjes zich in kunnen vinden (PvdA en D66) – wat niet betekent dat ieder van hen een parttime wethouderschap mag opeisen.

En als je dan gaat tellen, kom je uit op een best wel comfortabele meerderheid van 18 tegen 9.

Succes!

Eén gedachte over “Coalition of the winning”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s