Aan de Udenaren wordt niets gevraagd

maashorstudenIn Landerd hebben ze nog geprobeerd om met een (mislukt) referendum iets van draagvlak onder de bevolking voor de herindeling tot Maashorstgemeente te peilen; in Uden druist zoiets in tegen de bestuurscultuur. Daar regelen en ritselen coalities van voornamelijk VVD en Jong Uden alles het liefst in alle beslotenheid. En daar gaan ze gewoon mee door ook nu CDA en Gewoon Uden mogen meedoen in het gemeentebestuur. Wij lezen op het journalistiek hoogstaande Kliknieuws In juni zijn beide colleges een dag bij elkaar geweest om in gezamenlijkheid de ambities en het proces te verkennen. Dit was een constructieve en plezierige dag met als conclusie dat Uden en Landerd samen willen bouwen aan een volwaardige Maashorstgemeente.

Afgelopen maandag zijn beide gemeenteraden bij elkaar geweest. Zij hebben gesproken over de vormgeving van het proces en de rol van de raden daarin. De colleges gaan een voorstel voorbereiden zodat de gemeenteraden op 8 november een principebesluit kunnen nemen over het voornemen om een Maashorstgemeente te vormen. Vervolgens kan in februari 2019 het Plan van aanpak vastgesteld worden om te komen tot het herindelingsontwerp. Daarin staat op welke wijze de Maashorstgemeente gevormd gaat worden.

Kortom, wat Udenaren ervan vinden, doet er niet toe. Laat staan dat Schaijk en Reek nog de kans krijgen om voor echte opschaling met Oss te kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s